Xoçai gezonde chocolade
 


Cacao = superfood

De Maya’s en de Azteken wisten het duizenden jaren geleden al: cacao is van nature heel gezond. Het werd door hun zelfs gebruikt als geneesmiddel. En nog steeds wordt het door veel artsen voorgeschreven.
In Europa echter werd, vanaf de 18e eeuw, de cacao bewerkt en allerlei stoffen toegevoegd om zo de bittere smaak van cacao tegen te gaan. Tegenwoordig bestaat de meeste chocolade grotendeels uit suikers, slechte vetten en allerlei kunstmatige toevoegingen en wordt het voornamelijk als 'snoepgoed' geconsumeerd. Dit kan allerlei
gezondheidsklachten veroorzaken en leiden tot overgewicht.

Gelukkig hoor je in de media steeds vaker de gezondheidsvoordelen van onbewerkte donkere chocolade. En terecht: want het is supergezond dankzij de grote hoeveelheid krachtige antioxidanten en andere hoogwaardige voedingsstoffen.
Antioxidanten zijn stoffen die ons lichaam beschermen tegen schadelijke vrije radicalen. Onderzoeken hebben aangetoond dat vrije radicalen het verouderingsproces versnellen en dat ze verantwoordelijk zijn voor de achteruitgang van bepaalde lichaamsfuncties.

MXI gebruikt açai bessen en blauwe bessen tegen de bittere smaak van de rauwe cacao.
De naam 'Xoçai' is samengesteld uit de eerste 2 letters van het Aztekische woord ‘Xocolatl’, een oude Amerikaanse chocoladedrank, en de laatste 3 letters van ‘Açai’, een bessensoort die voorkomt in het Amazone regenwoud.




  De voordelen van Xoçai:

• bijzonder rijk aan antioxidanten
• geen kunstmatige kleur- en smaakstoffen
• rijk aan vezels
• glutenvrij*
• lactosevrij*
• geen transvetten
• vrij van conserveermiddelen
• geschikt voor vegetariërs en veganisten
• geschikt voor diabetici
• puur natuur, géén kunstmatige ingrediënten
• eerlijk product, 100% fair trade
• gegarandeerd kosher
• ideaal voor sporters

*Allergie info: bevat soja. Xoçai wordt gemaakt in een fabriek waar ook andere chocoladeproducten worden verwerkt en kan daardoor sporen van pinda’s, noten, melkeiwit en/of tarwe bevatten.