Xoçai gezonde chocolade
 


Frequently asked questions


Is Xoçai een dieetprogramma?

Nee, Xoçai maakt geen deel uit van een dieet-programma. Om dagelijks voldoende antioxidanten binnen te krijgen adviseren wij 3 stukjes Xoçai te nuttigen als aanvulling op uw normale gezonde voeding.Hoe kun je nou afvallen van chocolade?

Gewone chocolade bevat bewerkte suikers en ongezonde vetten, waar je dik van wordt. Xoçai niet, die wordt gezoet met açai bessen en blauwe bessen.
Ook bevat Xoçai (in tegenstelling tot gewone chocolade) antioxidanten die helpen vet te verbranden, waardoor je afvalt! En het bevat goede vetten en vezels, die je helpen op een gezond gewicht te blijven.Is het schadelijk als je teveel Xoçai eet? Nee. Er geldt geen beperking voor de inname van natuurlijke cacaoflavanolen. Uit klinische studies blijkt dat een teveel aan natuurlijke flavanolen ons lichaam geheel natuurlijk verlaat.
Maar zoals voor alles geldt, dient Xoçai deel uit te maken van een gevarieerde en evenwichtige voeding.Is Xoçai geschikt voor diabetici?

Xoçai werkt heilzaam bij diabetes, vooral bij diabetes type II.
Onderzoek heeft aangetoond dat de flavonoïden in cacao een gunstige invloed hebben op hart en bloedvaten en zorgen voor een evenwichtige bloedsuikerspiegel. Ook helpen de goede vetten in Xoçai je op gewicht te blijven.Bevat Xoçai suiker?

Xoçai wordt gezoet met açai bessen en blauwe bessen. Daarnaast bevat Xoçai ruwe rietsuiker sap kristallen, een laag glycemisch zoetmiddel (glycemische index = 7), dat (in tegenstelling tot geraffineerde suiker) de bloedsuikerspiegel niet omhoog laat schieten. Het is dus diabetes-vriendelijk.


Hoeveel koolhydraten bevat Xoçai?

In 1 Xoçai Nugget zit 6 gram koolhydraten, waarvan 3 gram suikers
(dit is per 100 gram: 50,5 gram koolhydraten, waarvan 32,9 gram suikers)

In 1 Xoçai X Power Square zit 3 gram koolhydraten, waarvan 2,3 gram suikers
(dit is per 100 gram: 48,8 gram koolhydraten, waarvan 29,7 gram suikers).Xoçai bevat verzadigde vetten, is dat niet ongezond?

Nee, jarenlang werd gedacht dat verzadigde vetten ongezond zijn, maar de laatste jaren blijkt steeds meer uit onderzoek dat verzadigde vetten van groot belang zijn voor energie van ons lichaam, de bouw van onze cellen, de productie van hormonen en het voorzien van organen van zachte beschermlagen. Klik hier voor meer informatie hierover.
Transvetzuren zijn wel schadelijk voor ons lichaam. Xoçai bevat géén transvetzuren.


Is Xoçai biologisch?

Nee. Biologische ingrediënten komen uit een gecontroleerde omgeving en worden vaak direct uit een natuurlijke omgeving gehaald. Hoewel de meeste ingrediënten van Xoçai puur natuur zijn en niet biologisch, worden er geen pesticiden gebruikt door de bedrijven die de cacaobonen en andere ingrediënten produceren.